Article about the exchange in Poland in Slovenian local newspaper

Sandra Vida/ May 9, 2019/ In the media, Slovenia, Slovenian/ 0 comments

Lendavski dijaki na izmenjavi na Poljskem

Arhiv šole Aktualno

Dvojezična srednja šola Lendava sodeluje v mednarodnem projektu izmenjav Erasmus+ Building Bridges, ki ga financira Evropska unija. Četrta izmenjava v okviru projekta je bila na Poljskem.

Zadnje izmenjave, ki je potekala v mestu Kartuzy, nedaleč od Gdanska na severu Poljske, so se udeležile štiri lendavske dijakinje, in sicer Patricija Pahor, Rahaela Robič, Barbara Tivadar in Kaja Žižek. Osrednja tema srečanja so bile integracije. Doslej je na izmenjavah sodelovalo dvanajst dijakov iz Lendave, vedno ob spremstvu dveh profesorjev šole, naslednje leto pa bo sklepni del projekta, ko bodo dijaki prišli na izmenjavo v Lendavo. Ob slovenski sodelujejo v projektu še šole iz Španije, Nemčije, Avstrije in Poljske.

image

Arhiv šole Osrednja tema tokratne izmenjave so bile integracije. 

Dijaki, ki so doslej sodelovali na izmenjavah, pravijo, da so te na njih pustile močan vtis, pridobili pa so si tudi veliko novega znanja in izkušenj. Na Poljskem so bivali šest dni, v tem času so spoznali nove prijatelje ter državo z njeno kulturo, zgodovino in kulinariko. Dijaki iz petih držav so se pogovarjali v angleškem jeziku. Ogledali so si tudi mesto Gdansk, ki velja za poljski Amsterdam. Naslednje leto se bodo potrudili, da bi dijakom iz drugih držav predstavili Lendavo in Slovenijo, sploh, ko jih bodo gostili v njihovem mestu. Dijaki, ki so sodelovali na izmenjavah v drugih državah, bodo ob tem poskrbeli, da bodo v času izmenjave v Lendavi gostje iz drugih držav prenočili na njihovih domovih.

image

Arhiv šole Dijaki so si ogledali tudi Gdansk. 

https://www.vestnik.si/lendavski-dijaki-na-izmenjavi-na-poljskem-10005360

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.